Van Stad Naar Land

Willen jullie de stad uit verhuizen? Groener, rustiger wonen, meer ruimte voor de kinderen? Waar doe je dat? Hoe vind jij je ideale woonplek, die leuk genoeg is om de stad te verlaten?

Van Stad Naar Land biedt je inspiratie over onbekende dorpen en charmante stadjes waar je heerlijk rustig en landelijk kunt wonen, zonder dat de stad te ver weg is. Dat maakt jullie verhuizing de stad uit een stuk makkelijker en kun je stoppen met de urenlange Funda zoektocht.

Locatie, locatie, locatie

Een veel gehoorde term in het vastgoed is locatie, locatie, locatie. En ook al klinkt dat wat overdreven, toch is het ook waar voor je nieuwe huis. Je woongenot hangt immers voor het grootste gedeelte af van WAAR je huis staat. Ligt het in een rustige buurt, is de omgeving groen genoeg, is er een goede of speciale school op fietsafstand, is er een heersende cultuur en past die bij jullie? Kun je op zondag je gras maaien of wordt dat niet op prijs gesteld? Allemaal belangrijke vragen die eerst beantwoord moeten worden, vóórdat je het huis gaat zoeken. Het huis kun je aanpassen naar je eigen wensen, de locatie niet.

Locatie scout

Als locatie scout bied ik jullie een persoonlijke zoektocht naar dé ideale woonomgeving. Geheel passend bij jullie voorkeuren en wensen. Zaken als bereikbaarheid, onderwijs, sportfaciliteiten en winkels, zijn heel bepalend, maar ook de omgeving & geluid, de mensen, het soort huizen: alles heeft invloed op het woonplezier. In een kennismakingsgesprek, bespreken we jullie ideeën over de nieuwe woonplek. Aan de hand van jullie specifieke wensen en eisen, verlangens en dromen, ga ik op zoek naar jullie ideale woonplek. Zodat je precies weet WAAR je je droomhuis kunt vinden en je met een gerust hart de stad uit kunt verhuizen.

Persoonlijke locatie wegwijzer

Het kennismakingsgesprek vindt plaats via facetime/skype. We spreken over wat je belangrijk vindt in het leven, waar je je vrije tijd aan besteden, hoe je naar je werk wilt gaan, wat je wensen zijn, wat vinden jullie belangrijk, hebben jullie speciale wooneisen. (Speciale) scholen, sportfaciliteiten, woon-werk reistijd, boodschappen, cultureel aanbod, etc

Aan de hand daarvan, stel ik een uniek en persoonlijk verhuisplan op voor jullie. Een locatie wegwijzer met uitgebreide informatie over welke locaties aan jullie wensen en eisen voldoen. Welke scholen zijn er (en hoe goed zijn ze), welke sport faciliteiten zijn op fietsafstand bereikbaar, waar kunnen de kinderen spelen. Waar kun je je boodschappen doen, met de fiets of de auto. Wat voor soort huizen staan er en wat zijn de gemiddelde prijzen. De locatie wegwijzer voorziet jullie van alle "inside" informatie van jullie nieuwe woonomgeving.

Als je de stad uit gaat verhuizen, dan wil je ook zeker weten dat je ergens naar toe gaat, waar je het naar je zin gaat hebben. De locatie weg wijzer neemt jullie eindeloos zoeken op Funda uit handen en geeft je een super gespecificeerd doel.

Kosten van de locatie wegwijzer € 279,- incl BTW

Gevoel & 1 bezichtiging

Als je verder wilt ontdekken of de locatie(s) uit de wegwijzer inderdaad bij jullie passen en of je droomhuis daar te vinden is. Gaan we gezamenlijk op onderzoek uit. Ik neem jullie mee de regio in. We maken kennis met jullie (potentiële) toekomstige dorp(en), verkennen de omgeving en we gaan langs alle belangrijke voorzieningen en faciliteiten. Zo kun je pas echt "voelen" of het bij jullie past.  Pas als je er geweest bent, krijg je een gevoel of je je zelf er ziet wonen. Ik laat jullie de mooie plekken zien, de scholen, je krijgt een idee van de afstanden. We drinken koffie in een lieflijk straatje en rijden/varen/fietsen door de omgeving en we doen tenminste 1 bezichtiging in een huis in de omgeving.

We gaan ook gezamenlijk 1 potentieel droomhuis bezichtigen. Dat doen we op dezelfde dag, zodat je een duidelijk gevoel krijgt van de mogelijkheden en weet je direct of dit het is. Met mijn kennis en ervaring als aankoopmakelaar, adviseer ik jullie over de diverse aspecten van het huis (bouwkundig, omgeving, aandachtspunten, prijs). De vervolg stappen (tweede bezichtiging, onderhandelingen en de daadwerkelijke koop), doen jullie daarna zelf. Die vallen buiten deze module. We zijn ongeveer een halve dag op pad.

Kosten van de samen op pad module inclusief 1 bezichtiging : € 549,- incl BTW *. Als je me voor de locatie wegwijzer en de samen op pad module inschakelt, komt de prijs op € 779,- incl BTW.

Aankopen

Als je na onze dag samen op pad, je droomhuis gevonden hebt en je wilt ook gebruik maken van mijn diensten als aankoopmakelaar, dan kan dat uiteraard. Je vindt hier meer informatie over wat ik dan voor jullie kan doen.

 

Zelf de stad uit verhuizen

In 2016 ben ik samen met ons gezin van Amsterdam naar een klein dorpje verhuisd. Dat was als echt stadsmeisje best even spannend... De stad met alle reuring en gezelligheid, met dat leuke koffietentje naast de deur, veel vrienden op fietsafstand en de Hema om de hoek, naar een dorpje in de Betuwe met alleen een dorpshuis en verder helemaal niets....

Ik hoefde grappig genoeg eigenlijk helemaal niet te wennen, Het was direct heerlijk hier! Ik ben veel meer buiten en daar geniet ik enorm van. We hebben uitzicht en ik kan zien wat voor weer het is. De kinderen hebben ruimte om buiten te spelen, hutten te bouwen en te zwemmen in de Linge. Boodschappen doe ik nu 1 keer in de week en we eten groenten uit onze eigen moestuin. Ik ben zelf veel rustiger geworden, de gejaagdheid van de stad heb ik achter me gelaten. Ik kom nog heel graag in Amsterdam en vind het dan ook heerlijk als ik weer naar huis ga 😉

Die passie voor het buitenleven deel ik graag en in combinatie met mijn ervaring als gecertificeerd aankoopmakelaarzorg ik er voor dat gezinnen hun droomhuis buiten de stad vinden. Ik weet hoe moeilijk het is om de stap te nemen en te beslissen WAAR je wilt gaan wonen. Ik help graag die stap makkelijker te maken, want het is echt de moeite waard.

Willen jullie ook de stad uit verhuizen en wil je daar graag hulp bij?
Dan zou ik het leuk vinden om in contact te komen met je!